SmartDNA®

SLK AB i samarbete med Safe Solution AB säljer och marknadsför ett nytt unikt och patenterat säkerhetsskydd som har utvecklats i USA av Applied DNA Sciences Inc.

Produkten är ett biologiskt framställt DNA, ett s.k. ”SmartDNA” som kan appliceras på en rad olika sätt och erbjuda ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd i exempelvis butik och lagerlokaler. SmartDNA® är omöjligt för brottslingar att tvätta bort, förstöra eller på annat sätt skydda sig emot. SmartDNA är inte giftigt eller hälsovådligt.

SmartDNA® som sprutas är osynligt i vanligt ljus men blir synligt under UV-ljus. När det sprutas på gärningsmannen, kan vätskan inte tas bort från kläder eller föremål som gärningsmannen rört vid, samt sitter kvar på huden i ca tre veckor. Konceptet är välbeprövat och har exempelvis medverkat till flera uppmärksammade och fällande domar i Storbritannien. Har fler fällande domar än konkurrenterna.

SLK erbjuder, i samarbete med försäkringsbolaget If och Svensk Handel, företag att installera en spray applikation med SmartDNA® som kan utlösas vid inbrott eller överfallsrån och ”spraya” DNA på brottslingar. Dessutom är varje uppsättning med SmartDNA® helt unikt för varje butik/lager och gör det möjligt för polis och åklagare att binda gärningsman till brottsplats och fälla brottslingar vid ett inbrott.

Det finns installationslösningar för olika behov och miljöer. Det går även att applicera i befintliga eller  nya installationer av röklarm.

Läs mer under “Märksystem DNA”
Läs mer under “Rån- & Larmpunkt i DNA”