Överfallsspray – SmartDNA®

Man skall även kunna märka en våldtäcktsman, en spray som kan liknas vid en pepparspray – men med SmartDNA® i stället.

Strålen med SmartDNA® når hela 4 meter. Gärningsman är märkt flera veckor framöver ! Här det bara fantasin som behövs för att kunna använda samma spray i andra sammanhang…

Unik DNA-kod

Varje SmartDNA® innehåller en unik DNA-kod, vilket gör det möjligt att spåra och binda kriminella till platsen och händelsen. SmartDNA® är den enda riktiga DNA produkten på marknaden! I priset för SmartDNA® ingår databasregistrering, laboratoriekostnader och dekaler.
När larmet går i en butik, varulager eller liknande så sprutas SmartDNA® över rånaren. Varje laddning har en unik DNA-sekvens, och på så vis får varje enhet sin egen spårbara kod. Därmed kan polisen koppla en viss gärningsman till ett brott. “Vi är säkra på att metoden minskar brott mot butikerna. Dekalen för SmartDNA® kommer att avskräcka många” säger Magnus Kroon, tillförordnad säkerhetschef på Svensk Handel i ett uttalande.

Märkningen, som varken syns eller luktar, sitter kvar på huden i flera veckor, och när polisen lyser med en uv-lampa på en misstänkt gärningsman som har DNA-vätskan på sig så syns en kraftigt fluorescerande färg. Vätskan är helt ofarlig, och att försöka tvätta bort spåren lönar sig inte, inte ens med starka lösningsmedel.